Tipsen till dig som vill grilla

Grundläggande färdigheter för en bra grillfest

Ta ut köttet minst 20 minuter i förväg. Låt dem få tid att komma till rumstemperatur. Du bör också se till att tända grillen minst 30 minuter innan du börjar grilla. Om det är en kolgrill, tänd eld i en halvtimme innan du grillar. Grå kol är det gröna ljuset! Kom ihåg att även gasgrillen ska bli mycket varm innan du rostar.

Var noga med att krydda ditt kött på olika sätt. Det finns en gnugga, som är en blandad krydda, du kan gnugga den i maten innan du grillar. Genom olika grilltillbehör som exempelvis en borste så kan du borsta båda sidor till slutet. Om du vill marinera bör du marinera i minst 1-2 timmar innan du grillar, men det kan göras dagen innan!

Var noga med att avsätta ett litet område för det förbakade köttet, korven, kycklingen och grönsakerna för att vila, utan kol under. Om du vill värma stora köttbitar indirekt kan du också tända bara hälften av grillen.

Viktigt när du grillar är även har som nämnt rätt grilltillbehör. Med allt från grillar och grilltillbehör så finns BBQ-land där för att hjälpa dig. Med grillar som exempelvis Kamado Joe Big Joe eller Big Green Egg och grilltillbehör som insättningar, pizzaspade eller kycklinghållare har de allt i hög kvalité till förmånliga priser.