Att laga nyttig mat med restaurangmaskiner

Ett av våra största hinder för att uppnå en hälsosam vikt är att äta för mycket fett. Det är viktigt att laga hälsosamma rätter med låg fetthalt för att bli av med överflödigt fett.

Huvudproblemet är att ignorera det faktum att det finns rikligt med många livsmedel vi konsumerar dagligen. Det hjälper inte heller att mäta storleken på de delar vi förbereder, eller det återspeglar inte hur vi lagar maten. Det är därför människor ofta inte äter trots att de tränar.

Om du inte redan har gjort det kan du bli förvånad. Lyckligtvis finns det många ingredienser med låg fetthalt och lågt kaloriinnehåll, så du kan ersätta dem med hälsosammare alternativ.

Kort info om fetter

Om du är van vid att använda animaliskt fett kan du ersätta det med margarin (helst låg fetthalt). Kontrollera etiketten för att se till att du väljer sorter gjorda med solros- eller rapsolja. Istället för att använda fuktgivande vegetabiliska oljor kan du välja hälsosamma alternativ som olivolja, avokado och solrosolja. Undvik mjölk och dess derivat. Försök skummad eller växtbaserad mjölk. För att förenkla matlagning och förvaring och mat kan man även ha storköksutrustning.

Lite olika tips till dig

Använd olika recept för att laga hälsosamma måltider med låg fetthalt. Jag vet redan att det är enkelt och bra att göra pommes frites. Tyvärr är detta en tillagningsmetod som kräver mycket fett.
Tips:

Istället för att steka, prova att grilla, ånga eller laga så många rätter som möjligt.
När du förbereder kött och grönsaker, försök att grilla.

Endast grönsaker ska användas för att göra soppa. Om du fortfarande vill laga kyckling eller nötkött, måste du ta bort det övre lagret som bildas ovanpå vätskan.
Tips:

Låt buljongen svalna och skopa upp den med en sked.
Du kan också förbereda buljongen dagen innan och frysa den nästa dag för att göra det lättare att avfetta.
Införskaffa även en grönsaksskärare för att du ska säkert kunna förvara mat i kylen och för att maten ska vara fräsch när du ska äta den vid annat tillfälle.

Människor använder ofta mycket margarin och vegetabiliska oljor när de vaknar. Du kan dock börja blanda med en liten mängd olivolja.
Tips:

Värm en stekpanna på din stekhäll eller spis till låg värme och tillsätt vitlök, lök och andra ingredienser.
Lätt regn med en liten droppe olivolja och blanda i 35 minuter.