Historien om det första pusslet: hur det blev en omedelbar succé

Pusselentusiaster överallt kommer att glädjas åt historien om det första pusslet. Detta pussel skapades 1884 av en man vid namn Henry Ernest Dudeney och det blev en omedelbar succé. Vad var det som gjorde detta pussel så speciellt? Varför älskade folk det så mycket? Låt oss ta en närmare titt på historien om det första pusslet och ta reda på det!

Vem var Henry Ernest Dudeney?

Dudeney var en brittisk pusselförfattare och matematiker som skapade många olika typer av pussel. Han är mest känd för sitt pussel som kallas ”Haversack Riddle” Detta pussel blev mycket populärt i det viktorianska England och folk älskade att försöka lösa det. Haversack-rösen publicerades så småningom i Dudeneys bok The Canterbury Puzzles, som gavs ut 1907.

Vad var Haversack Riddle?

Gåtan består av en haversack (en liten väska eller säck) som innehåller ett antal föremål. Föremålen är alla olika stora och väger olika mycket, och utmaningen är att bestämma hur de ska arrangeras så att de balanserar perfekt när de placeras på en våg. Detta pussel blev så populärt i alla åldrar eftersom det var relativt lätt att förstå men ändå tillräckligt utmanande för att hålla människors uppmärksamhet. Detta var även ett bra barnpussel!

Dudeney fortsatte att skapa nya gåtor och publicera dem i sin bok, men Haversack Riddle förblev en av de mest populära. Det är fortfarande en gåta som folk tycker om att försöka lösa idag, mer än 100 år senare!

Lämna ett svar