Växthus till din trädgård

Många tror att växthus bara är för professionella odlare. Om du är ny inom trädgårdsarbete bör du begränsa dig till utomhusväxter och krukväxter.

Men motsatsen är sant. Många växter växer bättre i växthus än utomhus, så det är odlarna som verkligen tjänar på växthuset. Naturligtvis måste du vara försiktig med vattning och ventilation, men det finns också ett automatiskt droppbevattningssystem som är mycket enkelt med en automatisk växthusfönsteröppnare och kan användas om du inte vill. Vatten med en slang eller en vattenkanna.

Vissa växter, som tomater och gurkor, växer inte utomhus som växthus och det kan vara svårt för nybörjare att växa utomhus, så du kan välja bland en mängd andra växter som gör det i växthus. Få en löneförhöjning.
växthus gör att du kan arbeta i trädgården på regniga eller blåsiga dagar borta från växthuset, att arbeta med växterna, dricka kaffe i växthuset när det regnar ute eller exempelvis läsa en bok.

Frågan är därför att veta vilket växthus man ska välja. När det gäller funktionalitet spelar det ingen roll vilket växthus du väljer, det finns exempelvis tunnelväxthus eller bågväxthus. Du kan uppnå bra resultat genom att sätta glas, plaströr och till och med plexiglas i växthuset, men det beror mest på din smak och hur du använder växthuset. Om du vill använda den som ett lusthus kan du välja ett sexkantigt växthus. Om du vill växa längre kan sektionen vara ett tunnelväxthus som kan sträckas till den längd du vill ha.a