Utbilda dig inom hästfysioterapi

Liksom människor lider även djur av skelett- och muskelproblem på grund av skador, åldrande och vissa sjukdomar. Hästen är inget undantag. Kiropraktik är vanligtvis den första behandlingen som övervägs eftersom den kan lindra symtomen snabbt och inte har några biverkningar. Om du brinner för medicin och älskar djur kan du lära dig att bli kiropraktor för häst. Hästmassage är också en effektiv metod för att lindra smärta hos hästar.

Djurkiropraktik är ett av de snabbast växande områdena inom veterinärmedicin. Denna disciplin har sitt ursprung i den mänskliga kroppens kiropraktiska terapi som har funnits sedan 1895. Det har dock inte blivit populärt förrän de senaste decennierna. Idag är kompletterande och alternativa veterinärbehandlingar, inklusive kiropraktik, reglerade och måste följa specifika riktlinjer. Denna behandlingsmetod kallas även kiropraktisk justering eller veterinär kiropraktik, som syftar till att återställa nervsystemets och ryggradens normala funktion. Det involverar inte kirurgi eller medicinering och kan användas säkert på de flesta djur, från hästar och hundar till exotiska fåglar.

Utbilda dig till hästfysioterapeut

Hästkiropraktorer måste ha en god förståelse för djurens anatomi, fysiologi och beteende. En typisk utbildning till hästfysioterapeut varar tre till fem år. Denna karriär kräver också en bakgrund inom kiropraktik. Om du bestämmer dig för att arbeta inom detta område måste du ha en doktorsexamen i veterinärmedicin eller en doktorsexamen i kiropraktik. Då måste du vara certifierad av International Veterinary Chiropractic Association (IVCA). Utbildning tillhandahålls av International Veterinary Chiropractic College (IAVC) i Storbritannien eller Tyskland. Dessa steg kommer att förbereda dig för framgång i veterinärmedicinska kiropraktiska behandlingar. Du kommer att studera biokemi, biologi, patofysiologi, anatomi, neuroanatomi m.m.