Trailrunning på lättviktsvandringen

Vill du passa på att lära dig trailrunning på din lättviktsvandring, då behöver du sköna trailskor.

Har du provat på fjällvandring och vill ta steget över till lättviktsvandring? Då bör du titta närmre på ultralätt utrustning som exempelvis ultralätt ryggsäck och ett ultralätt tält.

Ska du ut på trailrunning så kan du enkelt kombinera detta för att få en behaglig vikt även när du springer.

Det är dock många gånger skönare att sätt upp en lägerplats att utgå ifrån och springa lättare, detta gör också att du blir mer flexibel och kan röra dig lättare när du springer eller hoppar.

Vandring behöver inte längre vara tungt

Prova lättviktsvandring med ultralätt friluftsutrustning när du ska ut och vandra eller backpacka med vandringsryggsäck.

När många av oss tänker på vandring föreställer vi oss en stor ryggsäck fylld med all utrustning och alla förnödenheter, så behöver det inte alls vara idag.

Vill du ut i vildmarken eller på backpacking. Men inte orkar släpa på en massa tung utrustning, eller bara vill vara mer flexibel. Då bör du testa ultralätt friluftsutrustning som gaskök och vandringsstavar.

Tänk om det fanns ett sätt att vandra utan all denna vikt på ryggen? Det finns det nu, hos din friluftsbutik på nätet kan du hitta all tänkbar utrustning för detta ändamål.

Lättviktsvandring gör vandringen roligare

Lättviktsvandring är en växande trend bland vandrare på alla erfarenhetsnivåer. Det ger ett antal fördelar både mentalt och fysiskt. Om du är intresserad av att byta till lättviktsvandring är det här några saker du behöver veta.

Vad räknas som lättviktsvandring?

I grund och botten är lättviktsvandring helt enkelt vandringar som genomförs med så lite vikt som möjligt. Det innebär att du bara bär med dig det absolut nödvändigaste och att du lägger bort allt som kan anses vara överflödigt.

För många vandrare innebär detta att byta till ultralätta ryggsäckar. Som är utformade för att vara så lätta och kompakta som möjligt utan att offra funktionalitet

Fördelar med lättviktsvandring

Det finns ett antal anledningar till varför du kanske vill överväga att byta till lättviktsvandring. Det är mycket lättare för din kropp, särskilt för din rygg och dina axlar.

Att bära mindre vikt innebär också att du kan vandra längre och snabbare. Vilket kan vara en stor fördel om du försöker genomföra en långdistansvandring.

Många vandrare att om de förenklar sina vandringar på det här sättet kan de fokusera mer på att njuta av upplevelsen och ta in omgivningen, snarare än på logistiken med att bära all utrustning.

Hur du byter till en annan metod

Om du är intresserad av att byta till lättviktsvandring finns det några saker du måste göra först. Det viktigaste är att utvärdera din nuvarande utrustning och se vad som kan lämnas kvar.

Behöver du verkligen det andra paret skor? Hur är det med den tunga jackan som du bara bär ibland? När du väl har rensat ut din utrustning kan du undersöka ultralätta alternativ som fortfarande uppfyller dina behov.

Börja med ultralätt ryggsäck och ultralätt tält så minimerar du vikten snabbare

Var noga med att ta hänsyn till både vikten och kostnaden för all ny utrustning innan du gör ditt köp. Börja i liten skala genom att planera några kortare vandringar nära hemmet. Innan du ger dig ut på några större äventyr.

På så sätt kan du vänja dig vid din nya utrustning och bygga upp ditt självförtroende innan du tar dig an svårare terräng. Att välja att ersätta tung utrustning med lättare kommer att göra underverk. En bra början är därför att ersätta din vandringsryggsäck, tält och sovsäck till ultralätta varianter.

Njut av hela upplevelsen

Prova gärna några olika vägar i din resa mot en mer effektiv lättviktsvandring med ultralätt friluftsutrustning. Du bör alltid i första hand fokusera på att njuta av resan, i stället för att oroa dig för logistiken.

Om du är intresserad av att göra omställningen, kan du börja med att rensa ut lite ibland din nuvarande utrustning. Samt undersöka ultralätta alternativ i så stor skala som möjligt på längre sikt.

Se till att börja i liten skala till att börja med så att du kan vänja dig vid din nya utrustning, innan du tar dig an några större vandringar. Eller när du ska bege dig ut och backpacka. Med lite planering och förberedelser är du redo att ge dig ut på vandring och backpack på nolltid.

Lämna ett svar