Hängmattan – En populär pryl runt om i världen

Hängmattan har alltid varit förknippad med avkoppling, sommar och semester här i Sverige. Det finns flera olika typer av hängmattor och den mest traditionella är den man fäster mellan exempelvis två träd. Denna hängmatta är det som flest tänker på när de hör ordet, men det finns ett par modeller till som kan vara värda att ta en titt på om du är ute efter en hängmatta.

Utöver den traditionella hängmattan finns det ställning till hängmattan som innebär att du inte behöver ha två välplacerade träd i din trädgård. Detta är mycket smidigt och innebär att vem som helst kan skaffa en hängmatta. Om du bara har ett träd så finns det även s.k. hängstolar som fästes i en grövre trädgren.

Friluftsliv

För dig som älskar friluftsliv finns det speciella hängmattor gjorda för att ta med sig på utflykten, vandringen eller resan. Dessa hängmattor är väldigt kompakta och passar utmärkt att packa ner i ryggsäcken utan att de tar upp för mycket plats.

Hängmatta på vintern?

En hängmatta är som bäst på sommaren och en bit in på hösten enligt många, men de är även användbara på vintern. Nu tänker säkert många att det är på tok för kallt för att kunna sova i hängmattan på vintern, men så behöver det inte vara. Knepet är att under vintern och hösten använda sin sovsäck i hängmattan. Då håller du värmen bättre och kan sova bekvämt under kalla vinternätter i skogen.