Förarbevis för vattenskoter enligt nya regler

Förarbevis för vattenskoter krävs nu enligt de nya reglerna för vattenskoteranvändning. Detta skapar en säkrare användning av din vattenskoter. Planerar du att ta din vattenskoter ut på de svenska vattenvägarna. Som exempelvis farleder, sjöar och ut i skärgården. Då behöver du idag ett körkort för vattenskoter.

Om så är fallet finns det några saker du bör veta först. Nu krävs det nämligen ett körkort för vattenskoter, för att få köra en vattenskoter i Sverige.

Denna regel gäller för alla oavsett ålder eller erfarenhetsnivå. Här är vad du i övrigt behöver tänka på när du kör din vattenskoter i Sverige.

Nya regler kräver förarbevis för vattenskoter

Den nya lagen kräver att alla förare av vattenskotrar ska ha ett giltigt förarbevis för vattenskoter. Innan de får köra sin vattenskoter på vattnet.

Vattenskoter utbildning som ökar säkerheten

Förutom att ha ett giltigt körkort för vattenskoter är det även bra att ha nödvändig säkerhetsutrustning ombord. Detta inkluderar flytvästar för alla passagerare. Du kan i mån av plats även ta med ett mindre ankare, en lina samt brandsläckare.

Det kan även vara bra att ha extrautrusning som navigationsljus. Framförallt om du åker ut senare under dagen och det riskerar att bli mörkt.

Strängt förbud mot alkohol vid användning av vattenskoter

Förarna måste också följa strikta alkoholrestriktioner när de kör sina vattenskotrar. Det är olagligt att framföra alla typer av motoriserade fordon när man är påverkad av alkohol eller droger.

Detta gäller även vattenskotrar samt bil- och båtmotorer. Dessutom är det olagligt att konsumera alkoholhaltiga drycker under körning av jetski av olika former som vattenskoter eller olika båtar med motorer.

Vattenskotrar kan vara mycket roliga för dem som tycker om att vara ute på öppet vatten. Det är dock viktigt att göra det på ett säkert och ansvarsfullt sätt.

Körkortskrav med förarbevis för vattenskoter

Kom ihåg att alla förare av vattenskotrar på svenska vattenvägar måste följa kraven på körkort och förarbevis. Du bör alltid ha all nödvändig säkerhetsutrustning ombord. För att framföra en vattenskoter på ett säkert sätt, ställs även kravet att du håller dig till reglerna om alkoholkonsumtion.

Om du följer dessa regler kan du försäkra dig om att du förblir säker och sund när du utforskar de vackra svenska sjöarna och alla farleder. Tänk på att om du alltid bör se till så att du har det senaste gällande kunskaperna om sjötrafik.

Vattenskoterutbildning som gör dig till en bättre vattenskoter förare

Genom att gå en utbildning för att erhålla ett förarbevis för vattenskoter. Då kommer du få rätt förutsättningar för att även framåt ta del av senaste reglerna.

Om du känner dig osäker på vissa moment då kan du många gånger diskutera detta med din vattenskoterutbildare. Du kan då få hjälp med att utföra en repetitionskurs.

Lämna ett svar