Detta ska du tänka på innan du bygger en pool

Om du planerar att bygga en pool, finns det några saker att tänka på. Innan du bygger en pool behöver du veta om du behöver bygglov för den. Det är också viktigt att du ser till att barn är säkra runt om och i poolen och att det finns så att ingen kan skada sig. Detta kräver noggrann planering och är väldigt viktigt.

En säker pool är viktigt eftersom drunkning är den vanligaste dödsorsaken för små barn. Det är så vanligt eftersom barn vill utforska och sedan råkar falla i poolen och drunkna utan någon form flytutrustning. Att poolen ska vara säker är skrivna i byggreglerna och föreskrifterna från Boverket. Den förklarar vilka regler och föreskrifter som gäller för anläggningen och säkerheten måste vara lämplig och genomtänkt. Ett gott råd är att läsa igenom detta innan du bestämmer dig för att börja bygga en pool. Att ha en pool är såklart roligt, men det det är inte lika roligt när någon skadar sig eller ännu värre.

När det gäller bygglov och registrering så kräver det oftast inget bygglov att bygga en en pool i det egna området. Det beror på att pooler inte är listade i bygglovspliktiga byggnader, men beroende på hur de är uppförda och om det till exempel finns väggar eller plank runt, kan det krävas bygglov. Därför bör du som tidigare nämnt kontrollera detta innan.

När allt är klart återstår byggandet av poolen. J&F Fritid har fina säsongsrabatter för pooler redan innan säsongen, där du kan hitta allt från pooler och pooltillbehör.