Vad du ska tänka på när du inreder ditt hem: Hur du väljer rätt matta

När det gäller att inreda ditt hem finns det många saker att tänka på. En av de viktigaste aspekterna i varje rum är golvet. Du vill välja något som kommer att vara estetiskt tilltalande och funktionellt. Det finns många olika typer av mattor på marknaden. Det första du behöver tänka på är vilken typ av utseende du vill ha.

Nästa sak att ta hänsyn till är luggen. Klippt lugg består av enskilda trådar av garn som har skurits av i olika längder. Loop-lugg består av garnslingor som alla är lika höga. Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar. Till exempel är klippt lugg generellt sett mer hållbar än loop lugg, men den kan vara svårare att rengöra.

När du har tänkt på luggen måste du tänka på materialet. Den vanligaste typen en ullmatta, men det finns även syntetiska alternativ. Syntetiska fibrer är vanligtvis billigare än ull, men de är inte lika hållbara.

Hos Björnol hittar du alla olika typer av mattor du kan tänka dig vilket gör dem till det självklara valet när du ska köpa en ny matta. Oavsett om det är en matta till husbilen eller en Wiltonmatta. För med deras stora sortiment kan du vara säker på att dem har precis det du är ute efter.