Moniner som du måste ha i barskåpet

Att ha en välkomnande hemmabar är ett måste för det moderna livet. Men det handlar inte bara om att ha de bästa drinkrecepten – du behöver också ha de rätta moninerna för att skapa den perfekta drinken. I den här artikeln kommer vi att titta på de sju moniner som du måste ha i ditt barskåp för att imponera på dina gäster och njuta av en cocktail.

Simple Syrup

Den första moninen som du måste ha i ditt barskåp är enkel sirap. Om du gör dina drinkar med cocktailrecept, kommer du med stor sannolikhet att hitta en hel del drinkar som använder sig av enkel sirap. Det är en grundläggande ingrediens som används för att söta drycker och ger en utmärkt utgångspunkt för de flesta drinkar.

Grenadine

Grenadin är en annan monin som är ett måste för barskåpet. Denna sockerbaserade ingrediens används för att ge fruktiga drinkar en extra touch och kan också användas som ett alternativ till enkel sirap i många drinkrecept. Det ger också en vacker färg och är en perfekt ingrediens för cocktails som Tequila Sunrise eller Shirley Temple.

Triple Sec

Triple sec är en annan viktig monin som du måste ha i ditt barskåp. Det är en alkoholbaserad apelsinlikör som används i en mängd olika drinkar och ger en citrusaktig smak. Den används ofta i drinkar som Margarita och Cosmopolitan.

Vermouth

Vermouth är en aromatisk monin som används i olika drinkar, inklusive Martinis och Manhattan. Den är gjord av en blandning av vin, örter, kryddor och något liknande och är en oumbärlig del av många klassiska drinkar.

Bitter

En annan viktig monin som du måste ha i ditt barskåp är bitter. Det finns många olika sorter av bitter, men den mest kända och använda är Angostura bitter. Den har en distinkt smak av kryddor och används i drinkar som Old Fashioned och Manhattan.

Curacao

Curacao är en annan sort av apelsinlikör som används i många drinkrecept. Den är gjord på bitter apelsin och används ofta i drinkar som Blue Hawaiian och Margarita för att ge en extra touch av smak.

Kaffeelikör

För att avrunda din samling av moninerna är kaffeelikör en viktig del av ditt barskåp. Den används ofta i drinkar som Espresso Martini och White Russian och ger en läcker touch av krämighet och smak till drycken.

Att ha en välkomnande hemmabar och kunna bjuda på en välsmakande cocktail till vänner och familj är ett nöje för många. Att ha rätt samling av moniner är avgörande för att skapa den perfekta drinken. Genom att ha dessa sju moniner i ditt barskåp kan du göra allt från avancerade klassiska drinkar till enkla fruktiga drinkar. Så se till att du har dessa moniner tillgängliga vid nästa tillfälle och skruva av dina färdigheter i drinkmaking!

Lämna ett svar