Hur VR och AR kommer att revolutionera spelindustrin på nätet

AR och VR gaming är relativt nya tekniker som förväntas revolutionera spelindustrin inom en snar framtid. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera vad VR och AR är, hur de skiljer sig åt och hur de förväntas förändra onlinespelandet som vi känner det.

Vad är VR?

Virtuell verklighet, eller VR, är en helt datorgenererad miljö som fördjupar dig i en annan värld. Du sätter på dig ett headset som suddar ut din syn och blockerar alla ljud från den verkliga världen. När du väl befinner dig i den virtuella världen kan du interagera med den precis som i den verkliga världen. Du kan till exempel plocka upp virtuella föremål eller gå runt i det virtuella rummet. Oculus Rift S och HTC Vive är två exempel på populära VR-headsets på marknaden idag.

Vad är AR?

Augmented reality, eller AR, liknar VR i det avseendet att den också använder datorgenererad grafik. Med AR läggs dock denna grafik över din verkliga omgivning. Det innebär att du fortfarande kan se och höra den verkliga världen omkring dig, men det kommer att läggas till ytterligare datorgenererade element i ditt synfält. Ett bra exempel på detta är Pokémon Go, som lägger till digitala varelser i den verkliga världen som du kan fånga. Ett annat exempel är Snapchat-filter, som lägger till saker som hundöron i ditt ansikte i realtid.

Hur kommer VR och AR att förändra onlinespel?

VR och AR är båda ganska nya tekniker som precis har börjat användas inom spel. Hittills har de flesta VR-spel varit enspelarupplevelser eftersom det är svårt att skapa ett flerspelarspel som inte får spelarna att känna sig illamående. Med det sagt finns det några VR-spel med flera spelare, till exempel Rec Room och Superhot VR. I takt med att VR-tekniken fortsätter att utvecklas kan vi förvänta oss att få se fler uppslukande flerspelarupplevelser och roliga VR tillbehör i framtiden. Dessutom kan vi förvänta oss att fler utvecklare experimenterar med att använda VR- och AR-teknik för att skapa nya typer av spel som inte skulle kunna existera utan dessa tekniker. Ett företag har till exempel skapat ett skräckspel där spelarna måste använda sin urinström för att avvärja spöken. Det är svårt att tänka sig att spela något sådant utan VR!

Sammanfattningsvis är VR och AR två spännande nya tekniker som förväntas förändra ansiktet på onlinespel som vi känner det. Vi kan förvänta oss att få se mer uppslukande upplevelser och mer experimentella spelupplevelser när utvecklarna fortsätter att ta reda på hur de bäst kan utnyttja dessa nya verktyg som står till deras förfogande.

Lämna ett svar