Hur man använder en tältkamin

En tältkamin är ett bra komplement till alla campingresor. Den hjälper till att ge värme och håller tältet varmt. Här är några tips om hur man använder en tältkamin som är en nödvändig friluftsutrustning i kalla klimat.

Att välja rätt bränsle

Det första du behöver göra är att välja rätt bränsle till din tältkamin. Du vill använda tjockare stockar som brinner långsamt. Detta kommer att bidra till att skapa en jämnare och mer konsekvent värme. Du vill också undvika att använda fuktig ved eftersom det kan skapa onödiga drag.

Att bygga upp elden

När du har ditt bränsle är det dags att bygga upp elden. Börja med att placera stockarna i eldstaden. Använd sedan en tändare eller tändstickor för att antända stockarna. När elden väl är igång drar du ner spjällen vid behov för att kontrollera värmeeffekten.

Slutsats

Tältkaminer är ett utmärkt sätt att njuta av en campingresa samtidigt som man håller sig varm och håller campingplatsen ren. Se bara till att använda tjockare stockar som brinner långsamt och kontrollera värmeeffekten med spjällarna. Med dessa tips kommer du att kunna använda din tältkamin med lätthet!

Lämna ett svar